Taj Mahal – jeden zo siedmich novodobých divov sveta. Zaujímavosťou je, že i keď veže vyzerajú, že, sú postavené rovno, v skutočnosti sú trochu naklonené vonkajším smerom a to z toho dôvodu, že ak by prišlo silné zemetrasenie, nezrútili by sa na hrobku. Miestni obyvatelia tvrdia, že kto nevidel Taj Mahal , nevidel Indiu.

V Indií sa volant v aute nachádza na pravej strane, taktiež ako napríklad v Spojenom kráľovstve. Maximálna povolená rýchlosť na diaľnici na ceste do Taj Mahal je 100km/h.

Okolie Taj Mahal – ak chcete navštíviť Taj Mahal odporúčame uprednostniť pracovný deň. Vyhnete sa tým davu a preplneným uličkám.

Red Fort – červená pevnosť z veľkej časti slúži na vojenské účely. Môžete ju nájsť nie len v Dillí, ale i v meste Agra

Pre obyčajných Európanov chaotická premávka, ale pre obyvateľov Indie celkom bežný deň plný trúbenia. Naši šoféri vás bezpečne dopravia do cieľa aj za takýchto podmienok.

Staré Dillí

Jama Masjid – najväčšia mešita v Indií, ktorá sa nachádza v starom Dillí

V prípade, že máte v Jama Masjid oblečené krátke nohavice, pri vstupe Vám personál zapožičia plachtu, ktorou si zahalíte nohy.

Laxminarayan Temple – farebný hinduistický chrám, ktorý možno označiť za oázu pokoja.

Humayun’s Tomb – hrob postavený v 16. storočí, ktorý patrí medzi najväčšie atrakcie Dillí.

 

Exotické okolie Humayun’s Tomb – výborné miesto na relax

Lodhi Garden – známa záhrada nachádzajúca sa v Dillí

Raj Ghat – pamätné miesto kde bol spopolnený Mahatma Gandhi. V dnešnej dobe toto miesto slúži na kremáciu významných osobností v Indii.

Dillí je v Indií označované ako najmä politické centrum. Sídli v ňom národný parlament, ministerstvá, premiér, ale i prezidentský palác. Na fotke môžete vidieť ministerstvo zahraničných vecí. Zaujímavosťou je, že hneď oproti tomuto ministerstvu sa nachádza ministerstvo vnútra.

India Gate – Indická brána je umiestnená v Novom Dillí a to hneď oproti prezidentskému palácu. Dlhá priama cesta k prezidentskému palácu sa nazýva Rajpath

Chowpatty beach – známa pláž v Bombaji

Posvätným zvieraťom v Indií sú kravy. Tie možno kedykoľvek stretnúť na uliciach a cestách.

Obľúbeným dopravným prostriedkom v Indií je rikša. Koľko cestujúcich myslíte, že sa zmestí do jednej rikše?

Keďže Dillí je najmä politické centrum, Bombaj možno označiť najmä ako sídlo ekonomické. Tento výhľad na Bombaj môžete nájsť pri známej záhrade – Hanging Gardens, odkiaľ môžete zazrieť i vilu majiteľa najznámejšieho piva v Indií – Kingfischer.

Haji Ali Dargah – jedna z najznámejších mešít v Bombaji. K mešite vedie úzky chodník, ktorý je obklopený morom

Kobra, vlniaca sa na hudbu

Exotika v Bombaji

Rajabai Clock Tower – 85 metrov vysoké hodiny podobné Big Benu v Londýne a to najmä preto, že ich navrhol ten istý architekt. Hneď vedľa možno vidieť najvyšší súd v Bombaji.

Dhobi Ghat – je miesto v Bombaji, ktoré možno označiť ako tzv. “manuálnu práčovňu“ na otvorenom priestranstve. Podľa miestnych obyvateľov tu môže prať len špeciálna vrstva ľudí.

Gateway of India – túto 26 metrov vysokú bránu možno označiť ako symbol Bombaja. V minulosti slúžila na privítanie hostí, ktorí prichádzali do Bombaja. V blízkosti sa nachádza slávny luxusný hotel Taj Mahal.

Antilia – táto rezidencia v Bombaji patrí najbohatšiemu Indovi Mukeshovi Ambanimu, ktorý je taktiež jeden z najbohatších ľudí sveta. Dom má 27 poschodí a patrí medzi najdrahšie domy sveta. Podľa našich informácií sa na streche nachádzajú 3 heliporty, má 6 poschodovú garáž a vlastné divadlo. Podľa neoficiálnych informácií sa o dom stará približne 600 ľudí a samotný dom má 6 obyvateľov.

Naopak, o dosť menej finančne náročnejšia rezidencia, ktorá sa nachádza v Bombaji, je rezidencia M.Gandhiho, kde je zobrazený jeho život.

Ak vás India zaujala, zájazd si môžete objednať v ponuke na mieru https://www.skytour.sk/dovolenka-na-mieru/