CK SkyTour spustila predaj zájazdov do luxusnej časti Cancún – Zona Hotelera. V našom SkyBlogu sa dozviete niekoľko zaujimavostí a odporúčaní. Pozrite sa aké je Mexiko jedinečné.

Oficiálna mena v Mexiku je mexické peso. Zamieňať peniaze odporúčame výlučne v bankových zmenárňach. Najlepšie menové kurzy počas nášho posledného zájazdu boli v CI Banco. V letovisku Playa del Carmen sú zväčša menové kurzy lepšie ako v letovisku Cancún.

Ak máte záujem prenajať si auto, dôkladne si skontrolujte v akom stave ho preberáte. Pri šoférovaní si dávajte pozor minimálne na 3 veci. Na cestách sú často spomaľovače, pri ktorých ak nechcete poškodiť auto, musíte ísť veľmi pomaly. Spomaľovače častokrát nie sú vidieť. Ak sa vám podarí prejsť všetky spomaľovače v poriadku, druhá hrozba, ktorá vám môže poškodiť auto sú výtlky na cestách. Pokiaľ nevypnete motor, netešte sa, ak sa vyhnete jednému z nich, pretože na vás čaká určite ďalší a niekedy aj ešte väčší. Ak šoferujete v turistických destináciach a to najmä v Cancúne, dodržujte všetky predpisy, pretože policajné hliadky veľmi často zastavujú autá z autopožičovní. Nezabúdajte, že Mexiko vedie v rebríčku korupcie a toto častokrát zneužívajú i miestni policajti.

Letovisko Cancún je niekedy veľmi podobné mestám USA, čo je rozhodne dôvod, prečo práve túto destináciu navštevuje i veľmi veľa amerických turistov, ktorí pre domácich obyvateľov znamenajú peniaze. Samotní domáci obyvatelia tvrdia, že pre obyvateľov z USA majú vždy vyššie ceny, preto v rámci nákupov odporúčame pochváliť sa, že ste z Európy.

Do letoviska Cancún si chodia často oddýchnuť a užiť si voľné chvíle i hollywoodske hviezdy ako napr. Leonardo DiCaprio a mnoho iných.

Výhľad z izby vie spraviť dovolenku vždy o niečo lepšiu. Ten kto preferuje večerný relax na terase so šumom oceánu si určite príde na svoje. Na zahodenie nie je ani  príjemné ranné prebúdzanie sa pri pohľade na oceán.

Ak práve nemáte chuť kúpať sa v oceáne, v našom rezorte si môžete buď zaplávať v bazéne, alebo si môžete pri pohľade na oceán vychutnať svoj obľúbený drink jednoducho vo vírivke.

O animátorské aktivity je tiež každý deň postarané.

Najvyššia pyramída na Yucatánskom polostrove sa nachádza v Cobe. Je vysoká 42 metrov. Ak chcete vyliezť na jej vrchol, musíte zdolať 130 schodov. V strede pyramídy sa nachádza hrubé lano, ktorého sa môžete pridržať.

Okrem krásnej pláže sa v meste Tulum nachádzajú i Mayské ruiny. V blízkosti odporúčame navštíviť jaskyne Dos Ojos, kde máte možnosť zaplávať si trochu inak ako obvykle.

Archeologické nálezisko Chichen Itzá je jedno zo siedmych novodobých divov sveta.

Mexiko je veľmi bohaté na prírodu. Je úplne bežné, že kedykoľvek a kdekoľvek stretnete i takéto plazy. Báť sa ich samozrejme nemusíte.

Kto nepreferuje stretnutie s plazmi, určite ho viac poteší, ak natrafí na takéhoto nosáľa.

Ak vás omrzela mexická pevnina, určite odporúčame návštevu ostrova Holbox. Dostať sa tam môžete loďami, ktoré chodia približne každú hodinu z miesta Chiquilá. Okrem tohto ostrova, môžete navštíviť napríklad Cozumel, Isla Mujeres, alebo Contoy. Na posledne spomínaný sa dostane za deň kvôli zachovaniu prírody len približne 300 ľudí.

Západ slnka na ostrove Holbox. Tento ostrov je jedinečný i tým, že sa na ňom ľudia prepravujú prostredníctvom golfových autíčok.

Mexický domček s jedinečnou strechou.

Merida – Typické mexické mestečko, ktoré bolo založené Španielmi. Nachádza sa na západe polostrova.

Najvýznamnejšou rodinou v meste bola španielska rodina Montejovcou. Táto rodina založila mesto Merida. Takto to vyzeralo v ich dome.

Toto mesto má približne 800 tisíc obyvateľov. Historické centrum je jedno z najkrajších a najtradičnejších na polostrove.

Významnou atrakciou je tu romantické vozenie sa v koči.

Ak sa chce Mexiko ešte niečim pochváliť, určite to je domáca kuchyňa. Mexická kuchyňa patrí medzi najlepšie na svete. Mexičania sa taktiež vyznačujú výborne naservírovanými rybami a morskými plodmi.

Medzi tradičné jedlá okrem viac druhov nachos a tacos, patria i rôzne typy grilovaného mäsa. Zaujimavosťou je, že často v menu najdete i u nás známy cordon bleu.

Yucatánsky polostrov sa vyznačuje množstvom prírodných jaskynných jazier. Jedno z najznámejších je Cenote IK KIL, ktoré sa nachádza neďaleko Chichen Itza. Ak sa rozhodujete medzi návštevou Cenote IK Kil a Cenote Dos Ojos, odporúčame navštíviť obidve, pretože sú odlišné.

Ľudia, ktorí sa chystajú na dovolenku do Mexika na Yucatánsky polostrov, sa väčšinou rozhodujú medzi letoviskami Cancún a Playa del Carmen. Na obrázku môžete vidieť pláž v Playa del Carmen.

Neďaleko Playa del Carmen možno nájsť niekoľko parkov a to Xel-Ha, Xplor, alebo Xcaret. Nasledujúce fotky sú práve z posledne spomenutého. Táto fotka je z pláže parku Xcaret.

Vzhľadom na to, že park Xplor a Xcaret vlastní ten istý majiteľ, ak si zakúpite vstup do jedného parku, máte zľavu i do druhého parku. Vstupné do parku  Xplor je 110USD  bez jedla, alebo 130 USD s možnosťou obeda vo forme švédskych stolov.

Pýtate sa, čo vás všetko čaká v parku Xcaret? Tento park odporúčame navštíviť už hneď od rána. Nájdete si tu program na celý deň. Jednou z atrakcií je i plávanie cez jaskyne a podzemné rieky cez takmer celý park.

V prípade, že by sa vám plávat nechcelo, môžete vyskúšať relaxačnú plavbu na takejto loďke ako je na obrázku. Počas plavby je nutné dodržiavať ticho.

Xcaret park sa okrem iného vyznačuje krásnou prírodou, kde možno vidieť faunu a flóru. Môžete v ňom napríklad nájsť i papagájov,

plameniakov

krokodílov

raje, korytnačky

žralokov

delfínov a mnoho iného.

Na tejto fotke môžete vidieť Mayský cintorín.

Čím viac sa schyľuje ku koncu dňa, tým viac podujatí sa začína. V mayskej dedinke je to napríklad Mayský tanec.

Na tejto fotke je tradičné mexické predstavenie na koňoch.

Vyvrcholením celého dňa je veľkokapacitný 2-hodinový program.

Súčasťou programu je predstavenie mexickej histórie, kultúry a tradícii až po súčasnosť.

Po programe a návrate do hotela, sa môžete rozhodnúť kam sa pôjdete v noci zabávať. V Cancúne je rozhodne z čoho vyberať. Asi najznámejší klub, ktorý možno poznáte i z filmu Maska je Coco Bongo club. Vstupenky do tohto klubu predávajú naozaj všade.

Ak sa vám náš zájazd páčil a chceli by ste prežiť podobnú dovolenku, neváhajte nás kontaktovať https://www.skytour.sk/dovolenka-na-mieru/.

Adios